Press enter to see results or esc to cancel.

Hur applicerar man en ansiktsmask?
En ansiktsmask ska appliceras på rengjord hud för att man ska få bästa möjliga resultat. Att använda en peelingkräm på huden före kan vara en bra idé eftersom man då tar bort de döda hudcellerna och gör det lättare för ansiktsmasken att gå ner på djupet och få maximal effekt. Sedan kan man antingen stryka på ansiktsmasken eller massera in den i ansiktet och på halsen, man ska dock vara försiktig runt ögonen eftersom huden här är väldigt tunn och känslig och en ansiktsmask skulle påfresta för mycket. Fördelen med att massera in masken istället för att bara stryka på den är att det då skapas lite extra värme vilket öppnar porerna och gör det ännu lättare för den att gå in i huden.

När masken har suttit på i rekommenderad tid tvättas den av med ljummet vatten eller en fuktad handduk. Sedan kan man avsluta behandlingen med en bra ansiktskräm som nu lätt kan tränga ner i den djuprengjorda huden och ge den fukt och ett bra skydd.

Om man är osäker på om det är någon ingrediens i ansiktsmasken som man inte tål eller är känslig mot kan man exempelvis stryka lite av produkten på armen för att se om huden reagerar negativt. Skulle den göra det så tvätta genast av den med ljummet vatten. Om det är något som man vet om att man inte tål ska man heller inte stryka det på huden.

Applicera en Sheet mask

Att applicera en Sheet mask är helt annorlunda än en vanlig mask. Sheet mask kommer färdigpreparerad i form av en duk i textil eller papper som redan är fylld med innehåll. Efter att du rengjort ditt ansikte som vanligt öppnar du förpackningen och vecklar upp duken som du sedan försiktigt lägger på ansiktet och trycker lätt över hela masken tills den sitter mot ditt ansikte. Läs mer om Sheet masks här!

Web
Analytics