Press enter to see results or esc to cancel.

Typer av ansiktsmasker

Det är viktigt att veta vad du vill uppnå med din ansiktsmask och det beror på din hudtyp. Kanske har du torr hud och behöver en fuktgivande mask, kanske har du fet hud med stora porer, då ska du ha en djuprengörande. Det finns också masker som peelar huden för dig som har yttorr hud, dessa kallas ibland för enzymmask.
Vet du med dig att du har känslig hy kan en det vara bra att välja en utan parfym och var noga med att prova masken på ett litet område innan du använder den fullt ut.

Hur vet jag vilken hudtyp jag är?

Du kanske har en känsla för vilken hudtyp du är och huden förändras också över tid, dels beroende på ålder men också på säsong, luftfuktighet och mycket mer.
För att du lättare ska kunna ta reda på vilken hudtyp du är har vi gjort fem snabba frågor som du kan besvara så gör vi vårt bästa för att rekommendera produkter som passar just din hud. Gör test av din hudtyp här!

Djuprengörande ansiktsmask

En djuprengörande mask rekommenderas till dig med fet hy. Den tar bort eventuella orenheter och det finns även speciella masker som enbart är specialiserade på att ta bort pormaskar.

Fuktgivande ansiktsmask

Den självklara ansiktsmasken för dig med torr hud, men även för dig med normal eller blandad hy om omständigheterna kräver. Ansiktet behöver alltid fukt, speciellt om du sminkar dig och tvättar dig ofta.

Enzymmask (exfoliering / peeling)

Detta är en form av mask som ger en mild peeling. Med en enzymmask hjälper du till att avlägsna döda hudceller till förmån för nya friska. Dessa masker är ofta också fuktgivande vilket är extra viktigt när man använder en exfolierande mask. Ofta rekommenderar man enzymmasker för torr och känslig hud.

Se hela utbudet av ansiktsmasker hos Eleven!

Stort utbud av ansiktsmasker för alla hudtyper!

Web
Analytics